Patrijzenlaan 1

Kamperland, Zeeland

Snel contact

Kelo sauna

De lucht is hier prettig droog en de temperatuur is heerlijk warm. Met 80 graden is deze sauna een weldaad voor je lichaam. Je huid warmt langzaam op en gloeit heerlijk na wanneer je weer naar buiten stapt. Laat je huid extra tintelen door af te koelen in een verfrissend dompelbad of onder een fijne neveldouche.

Temperatuur 80 ºC

Opgiet sauna

In een opgietsauna vindt, zoals de naam al zegt, een opgietsessie plaats. Een ruime hoeveelheid water met etherische olie wordt op de saunakachel gegoten en de hete, geurende dampen worden door één van onze saunameesters rond gewapperd. De hete en bevochtigde lucht stroomt hierdoor langs het lichaam en zorgt voor een hevige prikkelende warmtesensatie waarbij het lichaam extra aan het werk wordt gezet.

Temperatuur 80 ºC

Kleine buitensauna’s

Deze kleine buitensauna’s zijn heerlijk om even in privé te kunnen relaxen. Zo kan je met je partner of een vriend(in) heerlijk even bijkletsten of juist even van de complete rust genieten. De buitensauna’s zijn bij ons in de wellness tuin zodat je ook nog eens een erg leuk uitzicht hebt.

Temperatuur 80 – 90 ºC

Himalaya zoutcabine

In deze cabine vind je de rust n de geheel zoutstenen cabine. Met verschillende kleuren worden de himalaya zoutstenen verlicht om optimaal tot rust te komen. Himalaya zout helpt met de ontspanning van de spieren en bevordert de poistieve mentale houding, helpt om angst en depressie te verlichten en heeft een vialiserend effect. Kortom, even helemaal tot jezelf komen !

Temperatuur 24 – 30 ºC

Panorama sauna

De panorama sauna is een grote, ruim opgezette saunacabine. De sauna heeft een temperatuur van circa 75°C. Vergeet de drukte van alledag en ga heerlijk zitten of liggen op comfortabel brede banken. De grote ramen bieden je een rustgevend uitzicht. Bekijk vanuit hier de prachtige en recent volledig vernieuwde tuin met de gerenoveerde sauna’s en de tropical hangout.

Temperatuur 85 ºC

Stilte sauna

Deze sauna heeft een prettige droge warmte van circa 75°C. In deze sauna heerst absolute stilte.

Door een drukke en jachtige levensstijl hebben je lichamelijke en psychische gezondheid en welzijn meer dan ooit behoefte aan momenten van rust en stilte. Afwezigheid van storende geluiden heeft een helende werking. Uiterlijke stilte kan je terugbrengen tot innerlijke rust, waarin energie, zelfvertrouwen en gezondheid herstellen.

Temperatuur 75 ºC

Infrarood sauna

De cabine is gemaakt van Hemlock hout, een houtsoort die zorgt voor een gelijkmatige warmteafgifte. De temperatuur ligt rond de 50°C. De kortgolvige infraroodstralen verwarmen direct je lichaam en niet de lucht om het lichaam heen, zoals in een finse sauna. De infraroodstralen gaan diep in je huid en verwarmen je lichaam optimaal en efficiënt. De warmte versoepelt je spierweefsel en stimuleert je bloedsomloop. Hierdoor neemt de spierspanning af en je lichaamsdelen ontspannen zich. De rode stralen versterken het effect van deze sauna. Rood versnelt je polsslag en je ademhaling en verhoogt de bloeddruk. Kortom: een sauna die je doorbloeding stimuleert en je spieren versoepelt.

Temperatuur 40 – 50 ºC

Relax sauna

Laat je raken door deze Finse traditie. Duizenden jaren geleden verwarmde het volk hun woningen met door vuur verhitte stenen, vandaag liggen ze in deze sauna. Om jou te laten ontspannen bij een temperatuur van 70 tot 75 graden. Samen met de vochtige lucht voel je je omarmd door deze zachte weldaad. De goede start-sauna, zo noemen we onze Finse sauna ook wel eens. Door het milde karakter en door de banken op verschillende hoogtes, warm je in rustig tempo op. Dat is fijn voor je lichaam en goed voor jou.

Temperatuur 70 – 75 ºC